Lolaland

Na Lola Luid in Nieuw-West, Lola Lik in de Bijlmerbajes en Lou Oudenoord in Utrecht is er Lolaland, een nieuwe broedplaats aan het IJmeer.

Net als de andere projecten van LOLA biedt Lolaland ruimte aan lokaal initiatief en stimuleert het creatief en maatschappelijk ondernemerschap. Lolaland is een vrije speelplaats met een focus op IJburg en de IJburgers.

In de ruimtes op de begane grond zijn organisaties gevestigd die stevig geworteld zijn in de wijk, in de toko gaan buurtkoks aan de slag en op de twee podia is plek voor jonge en oude artiesten van IJburg. Lolaland geeft IJburgers een plek waar ze zich kunnen ontwikkelen en biedt hun daarbij begeleiding en een professionele context.

Het programma van Lolaland komt tot stand in samenwerking met een programmaraad van IJburgers. De regie ligt hierbij zoveel mogelijk bij de bewoners. De kwartiermakers van Lolaland leggen verbindingen en begeleiden met raad en daad.

Het atelier in het pand zal worden gerund door drie IJburgse initiatieven: platform voor urban art Right About Now Inc., woonproject voor jongeren en statushouders SET en textielatelier TEX. Verder zijn er samenwerkingen met organisaties zoals Natuurlijk IJburg, duurzame wooncoƶperatie De Warren en muziekplatform Red Moons Studio.